JOGA

“Joga je potovanje samega sebe skozi sebe k sebi.” – Bhagavat Gita

Hatha joga

Hatha joga ni le vadba na fizičnem nivoju, ki ti bo pomagala razviti fleksibilnost in moč telesa. Je praksa, kjer se različne tehnike prepletajo v kompleksno celoto, katere namen je očisti telo, umiriti misli in čustva ter pravilno usmerjati tok energije za usklajeno delovanje vseh komponent človeškega bitja. Glavni cilj je ohranjanje ravnovesja, ohranjanje zdravja. Kadar se ravnovesje poruši, lahko postane orodje, ki ga pomaga ponovno vzpostaviti. 

Zakaj individualne ure?
Morda se prvič srečuješ z jogo. Morda želiš poglobiti svoje znanje. Morda pa želiš prilagojeno izkušnjo.
Individualno. Zasebno. Osebno. Ena na ena. Prilagojeno le tebi. Glede na tvoje izkušnje, zmožnosti in omejitve.

Vodenje možno tudi on-line.

HORMONSKA JOGA​

Hormonska joga je holističen pristop, ki ti ob redni praksi pomaga vzpostaviti ravnovesje v endokrinem sistemu brez uporabe zdravil in hormonskih nadomestnih terapij. Gre za kombinacijo hatha in kundalini joge ter tibetanske energetske tehnike, ki deluje neposredno na žleze z notranjim izločanjem ter spodbudi nastajanje njihovih hormonov. Metodo je pred več kot 20 leti razvila brazilska terapevtka joge Dinah Rodrigues. Ima znanstveno dokazane učinke in jo danes prakticirajo po vsem svetu. 
Če se soočaš z neprijetnimi simptomi menopavze, neplodnostjo, predmenstrualnim sindromom, policističnimi jajčniki, nerednimi ali bolečimi menstruacijami, amenorejo ali hipotiroidizmom je to orodje prav zate. Prav tako je priporočljivo kot preventiva proti pojavu bolezni povezanih z nizkim nivojem hormonov, še zlasti po  35 letu starosti, ko delovanje jajčnikov začne upadati.

Izkušnje z jogo so zaželjene, vendar niso potrebne. V primeru kakršnih koli omejitev najdemo primerno alternativo.

Vodenje možno tudi on-line.

SUP JOGA

Joga na deski sredi jezera zahteva nekoliko več konentracije in samozavedanja, če želiš obdržati ravnotežje in ostati nad gladino vode :). A ravno zaradi tega to lahko postane ena najbolj sproščujočih izkušenj, ki ti polepša in umiri dan.

Jogo na SUPu izvajamo v Bohinju v poletnih mesecih (julij in avgust), v sodelovanju s PAC sports d.o.o.

SUP joga
Translate »