Ajurvedska masaža

Ajurveda je tradicionalni indijski holistični sistem za doseganje in ohranjanje ravnovesja posameznika na fizični, mentalni in duhovni ravni. Je veda o življenju. Je v tesnem stiku z naravo in z jogo hodi z roko v roki. Posameznika obravnava celostno in vsak tretma prilagaja glede na njegove potrebe in trenutno stanje.

Abhyanga

Ajurvedska masaža telesa z oljem

Masaža telesa z oljem je v ajurvedi priporočljiva za vsakogar, ki si želi ohraniti svoje zdravje. Abhyanga ponovno vzpostavi ravnovesje doš (vata, pita, kapha), še posebno je koristna pri povišani Vata doši. Pomaga pri razstrupljanju organizma, pospeši prekrvavitev, stimulira živčni sistem, okrepi imunost, nahrani tkiva, kosti in sklepe, izboljša tonus mišic, zmanjša učinke staranja in ohranja sijoč ter mehak videz kože, odpravlja utrujenost, pomirja in izboljša spanec ter počutje na splošno.

Shiroabhyanga

Ajurvedska masaža glave in obraza z oljem

V ajurvedi je glava najpomembnejši del telesa saj se na njej nahaja vseh pet čutil. Poleg tega je obraz nenehno izpostavljen vplivom okolja, koža obraza pa je v primerjavi z ostalim telesom bolj občutljiva. Videz obraza odraža stanje našega zdravja, počutja in (ne)ravnovesja. Redna stimulacija prekrvavitve in živčnih končičev na tem predelu je izredno pomembna za nemoten pretok energije. Shiroabhyanga pomaga pri odvajanju nakopičenih toksinov, lajša glavobole in težave s sinusi, vpliva na kvaliteto las ter pomaga pri prhljaju, izpadanju in prezgodnjemu sivenju, Izboljša tonus mišic in kože, odpravlja učinke staranja, ohranja žareč videz ter lepo polt in neguje čutila. Navsezadnje tudi ta vrsta masaže pomaga pri celostni sprostitvi ter izboljša spanec.

Translate »