HORMONSKA JOGA​

Hormonska joga je holističen pristop, ki ti ob redni praksi pomaga vzpostaviti ravnovesje v endokrinem sistemu brez uporabe zdravil in hormonskih nadomestnih terapij. Gre za kombinacijo hatha in kundalini joge, dihalnih tehnik ter tibetanske energetske tehnike, ki deluje neposredno na žleze z notranjim izločanjem ter spodbudi nastajanje njihovih hormonov. Metodo je pred več kot 20 leti razvila brazilska terapevtka joge Dinah Rodrigues. Ima znanstveno dokazane učinke in jo danes prakticirajo po vsem svetu. 

yogesha joga

To orodje je zelo priporočljivo za ženske, ki se soočajo z neprijetnimi simptomi menopavze, neplodnostjo, predmenstrualnim sindromom, policističnimi jajčniki, nerednimi ali bolečimi menstruacijami in amenorejo. Prav tako je primerno kot preventiva proti pojavu bolezni povezanih z nizkim nivojem hormonov, še zlasti po 35 letu starosti, ko delovanje jajčnikov začne upadati.

Praksa hormonske joge pomaga povrniti živahnost in vitalnost celotnega sistema tudi moškim, ki se borijo z utrujenostjo, motnjami spanja, erektilno disfunkcijo in depresivnim razpoloženjem. To so le nekateri od simptomov pomanjkanja testosterona, za katerim trpi čedalje več moških med 35 in 45 letom starosti.

Izkušnje z jogo so zaželjene, vendar niso potrebne. V primeru kakršnih koli omejitev najdemo primerno alternativo.

Translate »