Joga avantura

Vsake toliko časa se mora človek odklopiti od napornega vsakdana, osvoboditi telo in duha, ki iščeta potepanje, ter doživeti nove izkušnje in spoznanja, ki ga bogatijo. Spoštovanje, ponižnost, radovednost in stik z naravo so temelj naše joga avanture. Vsakodnevna praksa meditacije, asan in dihalnih tehnik v objemu gora. Sprehodi med borovci ali po okoliških hribih. Sprostitev na osamljenih, a najlepših plažah. Raziskovanje sotesk in očarljivih obmorskih vasic… Potopi se v čudovito izkušnjo. Tu se lahko brez težav odklopiš, duša pa pobegne in se vrne v harmonijo s tem, kar v resnici si.

Kreta joga avantura_Yogesha

Oddih NA OTOKU SVETLOBE

Kreta s svojo prelepo naravo ponuja polno razgledov, ki ti vzamejo dih. Od mogočnih gora, sotesk, belih in črnih plaž, turkiznega morja, neskončnih polj, nasadov oljk in pomarančevcev, pa vse do zasanjanih vasic, ter kulturnih in zgodovinskih zapuščin. Otok velja za zibelko zahodne civilizacije in rojstni kraj vrhovnega boga Zeusa. In kar je najpomembnejše, je to otok gostoljubnih domačinov in ljudi odprtega srca. Od tu zagotovo ne boste odšli prazni.

Skoraj vsak dan se po praksi joge odpravimo na odkrivanje prelepih kotičkov jugovzhodnega dela otoka, ki je bistveno manj turističen in ima zato prav drugačno energijo. Gremo na obmorski pohod skozi nasade timijana do osamljenega samostana s sanjsko plažo. Se sprehodimo po soteski svetnikov, ki je polna jam in se konča s skritim jezerom na vrhu strmih klifov. Si ogledamo politično in versko središče minojske civilizacije izpred 4000 let.  Se srečamo z neverjetnimi naravnimi čudeži, ki jih je oblikovala voda skozi milijone let, v drugi pohodniški soteski. Obiščemo še kakšno obmorsko tradicionalno vasico… Dan pa zaključimo z vadbo asan, meditacijo ali pranajamo, odvisno koliko energije nam je ostalo od nabiranja novih izkušenj in spoznanj. 

Naša nastanitev se nahaja v majhni gorski vasici, ki je popolnoma je obdana s tišino in od koder prostrani razgledi segajo vse do Libijskega morja. Sobe so dvoposteljne, na vrtu je polno malih kotičkov za sprostitev. Energija je tako neverjetno čista in zdravilna, da je kot nalašč za jogijske počitnice, saj ti da tisto, kar v teh časih zagotovo potrebuješ. Tradicionalna kretska in ayurvedska kuhinja, katere sta vešča naša gostitelja, pa te bo zagotovo ponesla v nove kulinarične izkušnje in hkrati uravnotežila tudi tvoje doše.

KDAJ?

26.05 - 2.06.2023

Prispevek?

780€

Early bird cena*

750€

*Velja za prijave do 01.04.2023

ZAKAJ PRAV TA ODDIH?

Kaj je vključeno?
Doplačila
Dodatna ponudba (doplačilo)
Kaj ni vključeno?
Plačilni pogoji
! Oddih bo organiziran v skladu z navodili in ukrepi pristojnih institucij. Pridružujemo si pravico do sprememb ali odpovedi oddiha glede na aktualno epidemiološko sliko v državi.

vtisi udeleženk

"Koristna izkušnja kombinacije dihanja, umirjanja in akcije (zahtevnost asan). Super sestavljena joga in vodenje, odličen kirtan večer, dobra hrana, brez stresa, sonce, izleti, narava..."

Živa M.

"Hvaležna sem za vsak trenutek,
ki sem ga posvetila sebi. Za mir s seboj. Za raznolikost udeleženk, aktivnosti, hrane... Ravno zaradi tega sem prej našla sebe. Jana. super je bilo! Hvala ti!!!"

Nataša D.

"Bil je res lep teden s polno pozitivne energije. Naučila sem se kar precej o jogi in spoznala res lepe soteske in plaže"

Joži T.

"Naučila sem se prilagajanja in tišine... Spoznala sem dobre dušice, prijazne lastnike, čudovito naravo, turkizna morja, lepe plaže, okusila odlično hrano."

Lilijana K.V.

FAQ

Komu je oddih namenjen ?

Postani naš član

Če še nisi član/članica društva YOGESHA, to postaneš ob prijavi na oddih.

Ali moram imeti izkušnje z jogo ?

Lahko si na začetku svojega potovanja v jogo ali pa izkušen/a jogist/ka, ki želi svoje razumevanje joge poglobiti.

Ali obstajajo kakšne omejitve ?

Vsak posameznik ima svoje zmožnosti in omejitve, ki jih mora pri izvajanju asan in dihalnih tehnik upoštevati. Če si negotov/a, se prej raje posvetuj z učiteljico in zdravnikom!

Kaj moram prinesti s seboj ?​

Udobna in tudi topla oblačila za jutranjo in večerno vadbo ter meditacijo, oblačila in obutev ter nahrbtnik za lažje pohode, vetrovko/nepremočljiv vrhnji kos oblačila, kopalke in brisačo, svojo najljubšo knjigo…

Kako velika je skupina ?

Oddih izvedemo ob prijavi najmanj 4 udeležencev.

Joga oddih izvajamo v sodelovanju z agencijo BOOKINGPOINT.NET d.o.o., Leskoškova cesta 10, 1000 Ljubljana

Translate »