Jej, meditiraj, čuti

Privošči svojemu telesu in umu veččutno pojedino. Praksa joge ob aromah mediterana. Meditativni večeri in senzorične večerje. Čuječi sprehodi po najlepših in najstarejših delih Apulije. Občudovanje mogočnih formacij narave in bogate kulturne dediščine. Privošči svojemu telesu in umu izjemno potovanje v preteklost, hkrati pa jima dovoli ostati v tem trenutku 🙂

Matera_Yogesha_Oddih_Apulija

Joga oddih na Jugu Italije

Apulija (Puglia) je regija na jugu italije, ki jo bolj ko ne poznamo le kot peta italijanskega škornja. A v resnici gre za dokaj nedotaknjen dragulj, ki je s svojo mešanico prelepe narave, umetnosti in zgodovine, popoln kraj za pobeg v edinstveno izkušnjo. Tukaj se čas dobesedno ustavi. Starodavna mesta, polna odtisov različnih osvajalcev in kultur, prav kličejo po tvoji pozornosti. Ob hišicah s stožčastimi kamnitimi strehami, trdnjavah, ekstravagantnih cerkvah in rimskih ruševinah se kar zliješ nazaj v preteklost. Oljčne oaze, nasadi citrusov, kristalno turkizno morje, peščene plaže, izjemni klifi in pečine, pa ti pomagajo poglobiti stik z naravo. 

Poleg tega je dobra hrana za Italijane brezkompromisno pravilo. Kuharski šef oddiha je po novem domačin iz Apulije, ki živi za potovanja in ima od nekdaj strast do kuhanja. Njegova kuhinja je vegetarijanska, holistična, čuječa, umetniška. Jedilnik je vedno drugačen, saj je vsak od receptov nova umetniška stvaritev. Prepleta tradicije različnih kotičkov sveta. Z alkemijo izbira, meša in spreminja sestavine, ter jim dodaja namere. Ne gre le za jedi, ampak ti ponudi celovito izkušnjo in nahrani tvoje telo, dušo in duha.

Naša nastanitev se nahaja sredi polja, na obrobju mesta Lecce, in je pravo harmonično ravnovesje med preteklostjo in sedanjostjo. Obdana je z oljčnimi nasadi ter avtohtonim zelenim rastlinjem, kjer se preprosto lahko izgubiš in se ponovno povežeš s seboj. Bivamo v pristnih hišicah iz apulijskega kamenja, na sredini skupne terase je unikaten kamnit bazen z masažno kadjo. Možnosti za preživljanje prostega časa je dovolj, da si napolniš baterije. Sproščeno vzdušje apulijskega podeželja pa ti omogoči pravi umik od vsakdanjega vrveža, ter popoln reset misli in telesa.

Da nahrahiš še svojega popotniškega duha, se skoraj vsak dan prepustimo odkrivanju najlepših destinacij v Apuliji. Zatavamo v labirintu ozkih tlakovanih ulic in malih trgov v prestolnici. Obiščemo “Firence” južne Italije, ki so odličen kraj za popoldansko pohajkovanje. Na sprehodu vzdolž obale Salento občudujemo prelepe kreacije narave, od naravnih morskih bazenov in osupljivih skalnatih formacij, do zelenega jezera z rdečo zemljo, kjer človek resnično dobi občutek, kot da je na Marsu. Stopimo nazaj v kameno dobo v bleščečem “belem mestu”. V ležerni vasici užijemo čaroben prizor, ki krasi več kot pol Apulijskih razglednic. Oddih pa zaključimo s spanjem v pristnem jamskem bivališču v enem najbolj spektakularih in najstarejših mest na svetu, ki ga seveda tudi prečešemo po dolgem in počez.

KDAJ?

25.9. - 2.10.2022

Prispevek?

880€

Število mest je omejeno*

*Prijave sprejemamo do 25.8.2022

ZAKAJ PRAV TA ODDIH?

Kaj je vključeno?
Doplačila
Kaj ni vključeno?
Plačilni pogoji
! Oddih bo organiziran v skladu z navodili in ukrepi pristojnih institucij. Pridružujemo si pravico do sprememb ali odpovedi oddiha glede na aktualno epidemiološko sliko v državi.

FAQ

Komu je oddih namenjen ?

Postani naš član

Če še nisi član/članica društva YOGESHA, to postaneš ob prijavi na oddih.

Ali moram imeti izkušnje z jogo ?

Lahko si na začetku svojega potovanja v jogo ali pa izkušen/a jogist/ka, ki želi svoje razumevanje joge poglobiti.

Ali obstajajo kakšne omejitve ?

Vsak posameznik ima svoje zmožnosti in omejitve, ki jih mora pri izvajanju asan in dihalnih tehnik upoštevati. Če si negotov/a, se prej raje posvetuj z učiteljico in zdravnikom!

Kaj moram prinesti s seboj ?​

Udobna in tudi topla oblačila za jutranjo in večerno vadbo ter meditacijo, oblačila in obutev ter nahrbtnik za lažje pohode, vetrovko/nepremočljiv vrhnji kos oblačila, kopalke in brisačo, svojo najljubšo knjigo…

Kako velika je skupina ?

Oddih izvedemo ob prijavi najmanj 4 udeležencev.

Joga oddih izvajamo v sodelovanju z agencijo HUDA TURA d.o.o., Ulica Sergeja Mašere 19, Pristava, 5000 Nova Gorica

Translate »