Jej, meditiraj, čuti

Privošči svojemu telesu in umu veččutno pojedino. Praksa joge ob aromah mediterana. Meditativni večeri in senzorične večerje. Čuječi sprehodi po najlepših in najstarejših delih Apulije. Občudovanje mogočnih formacij narave in bogate kulturne dediščine. Privošči svojemu telesu in umu izjemno potovanje v preteklost, hkrati pa jima dovoli ostati v tem trenutku 🙂

Matera_Yogesha_Oddih_Apulija

Joga oddih na Jugu Italije

Apulija (Puglia) je regija na jugu italije, ki jo bolj ko ne poznamo le kot peta italijanskega škornja. A v resnici gre za dokaj nedotaknjen dragulj, ki je s svojo mešanico prelepe narave, umetnosti in zgodovine, popoln kraj za pobeg v edinstveno izkušnjo. Tukaj se čas dobesedno ustavi. Starodavna mesta, polna odtisov različnih osvajalcev in kultur, prav kličejo po tvoji pozornosti. Ob hišicah s stožčastimi kamnitimi strehami, trdnjavah, ekstravagantnih cerkvah in rimskih ruševinah se kar zliješ nazaj v preteklost. Oljčne oaze, nasadi citrusov, kristalno turkizno morje, peščene plaže, izjemni klifi in pečine, pa ti pomagajo poglobiti stik z naravo. 

Poleg tega je dobra hrana za Italijane brezkompromisno pravilo. Kuharski šef oddiha je domačin iz Apulije, ki živi za potovanja in ima od nekdaj strast do kuhanja. Njegova kuhinja je vegetarijanska, holistična, čuječa, umetniška. Jedilnik je vedno drugačen, saj je vsak od receptov nova umetniška stvaritev. Prepleta tradicije različnih kotičkov sveta. Z alkemijo izbira, meša in spreminja sestavine, ter jim dodaja namere. Ne gre le za jedi, ampak ti ponudi celovito izkušnjo in nahrani tvoje telo, dušo in duha.

Naša nastanitev se nahaja v znameniti dolini trulijev, Valle d’Itria, in je pravo harmonično ravnovesje med preteklostjo in sedanjostjo. Bivamo v pristnih hišicah s stožčastimi kamnitimi strehami. Na terasi je dovolj prostora za vsakodnevno izvajanje jogijskih asan, dihanja in meditacije. Tam je tudi bazen z masažno kadjo :). Mimo se vije starodaven apulijski akvadukt, spremenjen v kolesarsko stezo, po kateri se lahko odpraviš na sproščen izlet s kolesom. Blizu so tudi čudovite plaže in kristalno morje. Skratka, možnosti za preživljanje prostega časa je dovolj, da si napolniš baterije. Sproščeno vzdušje apulijskega podeželja pa ti omogoči pravi umik od vsakdanjega vrveža, ter popoln reset misli in telesa.

Da nahrahiš še svojega popotniškega duha, se skoraj vsak dan prepustimo odkrivanju najlepših destinacij v Apuliji. Zatavamo v labirintu ozkih tlakovanih ulic in malih trgov v prestolnici. Obiščemo “Firence” južne Italije, ki so odličen kraj za popoldansko pohajkovanje. Na sprehodu vzdolž obale Salento občudujemo prelepe kreacije narave, od naravnih morskih bazenov in osupljivih skalnatih formacij, do zelenega jezera z rdečo zemljo, kjer človek resnično dobi občutek, kot da je na Marsu. Stopimo nazaj v kameno dobo v bleščečem “belem mestu”. V ležerni vasici užijemo čaroben prizor, ki krasi več kot pol Apulijskih razglednic. Oddih pa zaključimo s spanjem v pristnem jamskem bivališču v enem najbolj spektakularih in najstarejših mest na svetu, ki ga seveda tudi prečešemo po dolgem in počez.

KDAJ?

02.04. - 09.04.2023

Prispevek?

780€

ZAKAJ PRAV TA ODDIH?

Kaj je vključeno?
Doplačila
Kaj ni vključeno?
Plačilni pogoji
! Oddih bo organiziran v skladu z navodili in ukrepi pristojnih institucij. Pridružujemo si pravico do sprememb ali odpovedi oddiha glede na aktualno epidemiološko sliko v državi.

vtisi udeležencev

"Apulija je čudovita.
Hvaležna sem predvsem tebi za tvoj trud in energijo, ki si jo vložila v ta oddih. Celoten program je bil super, hrana je bila odlična. Niti za trenutek mi ni bilo žal, da sem tam s tabo in vsemi ostalimi."

Alenka K.

"Na prav prisrčen način si nam razkrila bisere Apulije. Hvala za posebno doživetje, za vse materialne in duhovne darove, za vso skrbnost in prizadevanja. Hvala za okusno in pestro hrano, ki jo je za nas pripravljal Kristijan, hvala za sprehode v tišini, ki so mi razjasnili misli…"

Irma K.

"Bilo je zelo lepo. Doživel sem veliko več, kot sem si zamislil. Neverjetno, kako se lahko stvari zložijo... Telovadim in mislim na vse lepo, kar smo lahko videli, občutili, zaznali in odnesli domov. Super si to avanturo izpeljala... Bravo. Hvaležni smo ti vsi."

Vlado M.

FAQ

Komu je oddih namenjen ?

Postani naš član

Če še nisi član/članica društva YOGESHA, to postaneš ob prijavi na oddih.

Ali moram imeti izkušnje z jogo ?

Lahko si na začetku svojega potovanja v jogo ali pa izkušen/a jogist/ka, ki želi svoje razumevanje joge poglobiti.

Ali obstajajo kakšne omejitve ?

Vsak posameznik ima svoje zmožnosti in omejitve, ki jih mora pri izvajanju asan in dihalnih tehnik upoštevati. Če si negotov/a, se prej raje posvetuj z učiteljico in zdravnikom!

Kaj moram prinesti s seboj ?​

Udobna in tudi topla oblačila za jutranjo in večerno vadbo ter meditacijo, oblačila in obutev ter nahrbtnik za lažje pohode, vetrovko/nepremočljiv vrhnji kos oblačila, kopalke in brisačo, svojo najljubšo knjigo…

Kako velika je skupina ?

Oddih izvedemo ob prijavi najmanj 4 udeležencev.

Joga oddih izvajamo v sodelovanju z agencijo BOOKINGPOINT.NET d.o.o., Leskoškova cesta 10, 1000 Ljubljana

Translate »